Kompozitní Dřevo : Meloun Sazenice

, Kompozitní Dřevo : Meloun Sazenice Vysazovat nové sazenice je možné jak na jaře, tak na podzim. Angrešt vyžaduje každoroční hygienické prořezávání s odstraněním nemocných a křivých větví, které se provádí v dubnu nebo na podzim. Výsadba se provádí s hloubkou o 5-6 cm nižší, než je hloubka hlavního keře. Letní zalévání keřů angreštu se provádí 2-3krát týdně, 1-2 kbelíky vody. Na 100 litrů vody se odebere 5 kg hnoje, přidá se nitrofosfát a nechá se 5 dní. Po 3 letech se na podzim do angreštu přidá síran draselný (20 g), superfosfát (15 g) a shnilý hnůj (6-7 kg), aplikovaný na 1 m2. „Lesníci si plochy připravili přes léto, na podzim poté měli příhodné počasí pro zalesňování. Na jaře, po 2 letech, se podává dusičnan amonný: pro mladé sazenice angreštu je nutno 15-20 g, pro dospělého keře – až 30 g. Někdy je dusičnan amonný nahrazen močovinou, čímž se dávka jídla sníží na polovinu. Provádějí chránící opatření proti škůdcům a houbám: kruh blízkého kmene je očištěn od padlých plodů a listí, starý mulč je nahrazen novým.

Záhon by neměl být vystaven průvanu.

Proti nim pomůže pouze brzký a důkladný postřik napadených výhonů příslušnými chemickými nebo zdravotně nezávadnými biologickými přípravky. Angrešt Captivator je otužilý proti padlí, má vysoké výnosy a je příhodný do všech pěstitelských oblastí. Počet všech poboček je asi 20 – 30 kusů. Celkový počet pupenů (oček) by neměl překročit počet 8 oček. Záhon by neměl být vystaven průvanu. Chovatelé chovali bezvousé odrůdy angreštu: Kolobok, Malachite, Grushenka, Uralskiy beeshipny, Komandor. Odrůdy bílého angreštu: Bílý triumf, Bílé noci, Uktuský bílý, Transparant, Antagonista. Mezi optimální odrůdy angreštu patří smaragd Ural, Spring, Prune, Beryl, Krasnoslavyansky, Date a Northern Captain. Co jsou to partenokarpní odrůdy? Kvete během května, drobné květy jsou vítaným zdrojem nektaru pro mnoho opylovačů. Jejich výjimečný pozitivum pro zdraví však zůstává zachován. Podzimní výsadba (září, říjen) je však vhodnější, rostliny stačí ještě do zimy zakořenit a na jaře již nastupují do bujného růstu. Plody dozrávají začátkem září, jejich váha může být – kg. Plody jsou oválné, vyrůstají po několika v malých hroznech, vzhledově jsou podobné černému rybízu – černé a lysé, jsou však větší (kolem 1,5 cm). Postup se opakuje po několika týdnech. Po několika letech bude keř růst a bude vlastnit šířící se korunu 12-15 výhonků. Pokud bylo hnojení provedeno během výsadby, nato se v příštích několika letech s tím nemůžete starat.

Bylo zjištěno, že při opylení pouze vlastním pylem byly plody u většiny odrůd menší.

Zalévání je obzvláště důležité během kvetení (květen) a plodů (od poloviny června). Srstka obecná, neboli angrešt, je oblíbená pro vynikající chuť na drobné ovoce poměrně velkých plodů. Nezapomeňte, že to nejpříznivější, co můžete pro své sazenice udělat, je dopřát jim to, co potřebují. Pokud jde o volbu umístění, umístění mezi stromy nebude nejpříznivější, neboť angrešt nedostane správné množství světla. Protože josta je rostlina částečně cizosprašná, je vhodné vysazovat kolektivně dvě nebo více rostlin. Prodáváme dobře zakořeněné a rozvětvené rostliny v kontejneru dva litry dvě silné rostliny vysázené v jednom kontejneru. Angrešt a Rybíz patří mezi rostliny nenáročné na pěstování. Tento nadmíru užitečný keř dává tmavé plody větší než černý rybíz a trochu jemnější chuti. Bylo zjištěno, že při opylení pouze vlastním pylem byly plody u většiny odrůd menší. Vzhledem k tomu, že josta je mezidruhový kříženec, množíme ji výhradně vegetativně, aby si taktéž nové sazenice zachovaly vlastnosti mateční rostliny. A pečlivě prostudujte místo: pokud zjistíte, že na něm je mraveniště, vězte, že vejce se objeví po celou dobu na egreších a je nutné bojovat nejdříve s mšicemi, avšak s mravenci. Bude nutné libovolný den plodiny větrat a odstraňovat kondenzaci z víka, aby se na podkladu neobjevila plesnivina, na druhé straně pokud ji najednou najdete, plesnivina odstraňte a toto místo zalejte fungicidním roztokem.

Zjara je vhodné provést řez, kterým odstraníte staré, poškozené větve.

Keř by měl držet kdekdo ročník 2 až 4 větve. Růst keře je prudký, nové výhony dorostou za léto rovněž přes metr. Namočte žaludy přes noc do nádoby s vodou. Naplňte vodou při pokojové teplotě a ambaláž zakryjte víčkem. Větve s bobulemi potřebují podpěry, aby se zabránilo hnilobě při kontaktu s půdou. Zjara je vhodné provést řez, kterým odstraníte staré, poškozené větve. Všechny větve jsou řezány, aby vytvořily nový růst. Trnité větve ztěžují žně a prořezávání. Po 15 letech bohatých plodů potřebuje keř angreštu regenerační prořezávání. Množit jostu můžeme taktéž hřížením (průběžně po celou sezonu) nebo dělením starších, rozrostlých keřů (nejlépe po sklizení plodů na konci léta ba i začátku podzimu). Josta plodí regulérně, spolehlivě a násada plodů bývá velká. Vzhledově se josta podobá černému rybízu – je beztrnná, s rozložitými, prutovitými větvemi a laločnatými, leskle zelenými listy. Josta plodí jak na jednoletých, tak také starších výhonech – až osmiletých. Sazenice by měli přijít do země o něco hlouběji (5cm), než jak rostly na výsevním záhoně. Pokud je země těžká, uvolníte ji obtížně, poté není příliš pozdě na to, abyste ji nahradili novou.