JAK ROZDĚLIT HOSTU NA SAZENICE (S OBRáZKY) – VZDĚLÁNÍ – 2021
Více než polovina zamíří na podzim rovnou do lesa, zhruba tisíc tisíců sazenic pak do zdejšího mrazáku – tak říkají lesníci části haly, kde sazenice hibernují. Nejlepším výsledkem je zahrabávání sazenic v dlouhých, mělkých zákopech. Sazenice nezasílám. Škála druhů a počet sazenic se v průběhu roku mění podle bezprostřední okolnosti. Hala je v provozu od roku 2019, každoročně se tu zpracuje zhruba 2,3 miliony kusů sazenic stromů. Hala stojící na ploše cca 940 metrů čtverečních neslouží pouze k zimnímu uskladnění malých stromků. Hala je hodně dobře tepelně zaizolována. Střešní plášť a obvodové stěny inklusive příček jsou obloženy tepelně izolačními panely. „Od pátku 15. června můžeme po přestávce vynucené rekonstrukcí eskalátorů metra dělat nákupy na farmářských trzích na pěší zóně Anděl. Na pěší zónu Anděl se vrátily pravidelné a občany vyhledávané farmářské trhy v klasickém režimu. Tedy sazenice, řezané dokonce vázané květiny, hrnkové květiny, truhlíky, velikonoční výzdobu, farmářské produkty a výrobky, velikonoční pečivo jakož i cukroví, marmelády, sirupy apod. Veselit se můžete na rozmanité a podřadný produkty od lokálních pěstitelů a malých podnikatelů. Keř je příhodný pro vytváření nízkého dekorativního živého zajištění – můžete to volně dát jakoukoliv formu ořezáváním.
Máme přichystanou ještě poradnu pro pěstitele a spoustu zajímavých workshopů. Peníze z prodeje jsou pro rodinu jediným příjmem. Je příhodný ještě pro výrobu jednorázových nádob, pokud kupříkladu pracujete s jedy nebo jinými agresivními látkami. Pokud chcete zlepšit své pohlavní pud, nestačí pouze užívat tablety, je za potřebí si pomoct stejně jinými prostředky. ŽIVÉ BYLINKY – Zahradnictví Hluk – Ing.Šimon Pachl, Ph.D. Zahradnictví FLORIANUS – Ing. V případě dotazů, prosím, kontaktujte pana Ing. Postup se provádí hodně pečlivě, aby nedošlo k náhodnému přehřátí semen. Výsev semen se nejlépe provádí pinzetou. 6. Nejdříve líhnutí semen můžete stimulovat, pokud je dáte na jeden nebo dva dny do termosky s vodou, jejíž teplota je asi 50 stupňů. Mladé stromy můžete uhájit rovněž tak, že je omotáte alobalem. Mrazy mohou být dokonce v první polovině červnaa na začátku září a pokud mladé rajčata nezemrnou z mrazu, poté se růst zpomalí a výnos se výrazně sníží. Mladé výhonky vyžadují hodně světla, takže krabice jsou nejlépe umístěny na jižní straně parapetu. Bambusy jsou značně ohebné, takže nebudete mít problém s transportem. Problém je na druhé straně voda,“ zdůraznil Michal Stýblo. Standardně proces trvá tři ba i čtyři dny, nato mohou jít do lesa,“ řekl Stýblo. Vše tak, aby sazenice byly na jaře v plné síle,“ přiblížil Milan Stýblo s tím, zhruba ke konci února začnou sazenice probouzet k životu.
Sazenice Révy Vinné
O vše se stará automatický periferní systém. Do hranatých květináčů či do závěsných košíků nebo obyčejných květináčů zasaďte na jaře sazenice jahod. „Jednak nemají jakostní sazenice a často také nevyužívají ty nejefektivnější postupy, které dokáží výnosy výrazně zvýšit.“ Arcidiecézní dobročinnost Praha našla několik způsobů, jak farmářům pomoci (více v rámečku). Nemají rádi teplo více než 35-36 stupňů, dlouhé chladné zaskakování pod 12-16 stupňů, ačkoli krátkodobé snížení teploty je bezbolestné. Pěstování sazenic melounu ve své vlasti, a poté dostat dobrou žně z lůžek není snadná práce, však zahradničení nadšenci nemají ústup před ničím, dosáhnout pozoruhodné výsledky. Aby mohla být réva po celé léto vystavena plnému slunci, je optimální ji vysadit před hradba na jižní stranu. Okurky je možno pěstovat ve speciálních kazetách, zasazené do květináče nebo semena této rostliny okamžitě vysadit na zahradní lože. Semínka cukrového melounu se nacházejí uprostře semena vodního melounu jsou rozmístěna v . Nacházejí se tady ještě vitamín C a některé neústrojný látky, například hořčík. K tomu je určena chladící pokoj nacházejí se vedle „mrazáku“.
Součástí haly je dokonce technologická pokoj o půdorysné ploše 10,58 metru x 10,50 metru, která je přistavěna ke stěně hlavní lodi. V našem muzeu se snažíme doprovodnými akcemi kopírovat farmářský sezóna a především chceme, aby si návštěvníci odnesli vždy něco praktického, ať už znalosti, osvědčené rady či zvykový české výrobky. Na trhu v expozici Jede traktor, v sále v přízemí budovy a na dvorku muzea si návštěvníci budou moci nakoupit běžné ano i méně dostupné bylinky, sazenice a semena, přísada ano i odbornou literaturu. Na kulinářském workshopu v gastrostudiu se návštěvníci doví, kdy a jak bylinky sklízet a jak je uchovávat. Doba trvání workshopu je cca 60 minut, cena je 390 Kč a účastníci se musí přihlásit předem prostřednictvím webu muzea. Na přednášky se dá se poznamenat na pokladně muzea či v on-line formuláři na webu. V kuchyni ji můžete přidat do moučníků, marmelády, zmrzliny, sirupu, limonády či čaje, který vás příjemně uklidní, zbaví problémů s nespavostí též bolestí hlavy a pomůže s trávením. Někdy potřebujete trychtýř, který jste si nýbrž zapomněli ve svém rodišti.